Alianta oraselor inteligente G20

Info Utile – Alianța orașelor inteligente G20 va crea primul cadru global pentru guvernarea orașelor inteligente

Impactul.

Condusă de Forumul Economic Mondial, Alianța Globală a Orașelor Inteligente G20 pentru guvernarea tehnologiei este cea mai mare inițiativă globală de acest gen, cu cei 16 parteneri fondatori care reprezintă peste 200.000 de orașe și guverne locale, companii, întreprinderi noi, instituții de cercetare și organizații. Împreună, ei vor crea, testa și implementa norme globale și standarde de politică pentru a se asigura că datele colectate în locuri publice sunt utilizate în condiții de siguranță și etică.

Care este provocarea?

În fiecare săptămână, aproximativ trei milioane de oameni din întreaga lume se mută în oraș. Pentru a-și sprijini populația urbană în plină expansiune, multe orașe au ajuns să se bazeze pe internetul obiectelor (IoT) – adică rețeaua mondială de dispozitive conectate din ce în ce mai extinsă – pentru a colecta, partaja și analiza date în timp real despre mediile urbane. Datele colectate folosind tehnologiile IoT ajută aceste „orașe inteligente” să combată criminalitatea, să reducă poluarea, să reducă congestia traficului, să îmbunătățească pregătirea pentru dezastre și multe altele. Cu toate acestea, ridică și îngrijorări tot mai mari cu privire la confidențialitate, securitate și alte riscuri.

Fără o guvernare adecvată, aceste tehnologii inteligente ale orașelor reprezintă provocări semnificative care le pot depăși beneficiile. Dar, în ciuda numărului tot mai mare de orașe inteligente din întreaga lume, nu există un cadru global pentru reglementarea modului în care datele ar trebui colectate în spațiile publice (cum ar fi camerele de trafic sau hotspoturile Wi-Fi) și ulterior utilizate. Din fericire, toate acestea se vor schimba în curând.

Abordarea noastră.

Pentru a începe construirea cadrului global necesar,…

Continuarea aici: Alianța orașelor inteligente G20 va crea primul cadru global pentru guvernarea orașelor inteligente