supraveghere in masa

Info Utile – Americanii vor sa blocheze accesul la tehnologia avansata de supraveghere in alte tari

Astăzi, reprezentantul John Curtis (R-UT) a condus o coaliție bipartidă pentru a reintroduce  Legea privind răspunderea privind supravegherea tehnologiei avansate în străinătate.  Această legislație bipartidă ar combate adoptarea în străinătate a echipamentelor de supraveghere cu tehnologie avansată, precum cele folosite de China împotriva uigurilor din Xinjiang.

Acest proiect de lege bipartisan ar recunoaște supravegherea nerezonabilă sau opresivă a guvernului ca un abuz la drepturile omului. De asemenea, ar avea nevoie de un raport cu privire la ceea ce dacă țările au importat sau au obținut ilegal date biometrice sau de recunoaștere facială din alte țări. Acest proiect de lege este, de asemenea, sponsorizat de reprezentanții Tom Malinowski (D-NJ), Young Kim (R-CA), Dean Phillips (D-MN) și Abigail Spanberger (D-VA).

„Tehnologia modernă este rezultatul teribil al inovației oamenilor și țărilor democratice. Cu toate acestea, în multe dictaturi, tehnologia a fost utilizată în mod abuziv pentru a diminua responsabilitatea liderilor și a crește abuzurile drepturilor omului, cum ar fi tortura sau detenția nedreaptă ”, a  spus Curtis.  „Proiectul meu de lege, Legea privind responsabilitatea de supraveghere a tehnologiei avansate străine, aduce Raportul anual al Departamentului de Stat privind practicile drepturilor omului în secolul XXI pentru a contracara adoptarea tot mai mare a echipamentelor de supraveghere a tehnologiei avansate de către guvernele străine.”

„Companiile private nu ar trebui să vândă capabilități avansate de supraveghere către dictatori care spionează disidenți și jurnaliști. Guvernul saudit ar fi supravegheat-o pe Jamal Khashoggi la Washington folosind programe spion comercializat în întreaga lume ”, a  spus Malinowski.  „Acest proiect de lege va…

Continuarea aici: Americanii vor sa blocheze accesul la tehnologia avansata de supraveghere in alte tari