aplicatia clubhouse ridica probleme de securitate si confidentialitate

Info Utile – Aplicația Clubhouse ridică probleme de securitate și confidențialitate

La o săptămână după ce populara aplicație de chat audio Clubhouse a spus că ia măsuri pentru a se asigura că datele utilizatorilor nu pot fi furate de hackeri sau spioni rău intenționați, cel puțin un atacator a dovedit că sunetul live al platformei poate fi sifonat.

Un utilizator neidentificat a reușit să transmită fluxuri audio Clubhouse în acest weekend din „mai multe camere” pe propriul site web al terților, a declarat Reema Bahnasy, o purtătoare de cuvânt a Clubhouse. Deși compania spune că este „interzis permanent” acel anumit utilizator și a instalat noi „garanții” pentru a preveni repetarea, cercetătorii susțin că platforma ar putea să nu fie în măsură să facă astfel de promisiuni.

Utilizatorii aplicației iOS numai cu invitație ar trebui să presupună că toate conversațiile sunt înregistrate, a declarat duminică târziu Observatorul Internet de la Stanford, care a fost primul care a ridicat în mod public îngrijorări de securitate pe 13 februarie. „Clubhouse nu poate oferi promisiuni de confidențialitate pentru conversațiile purtate oriunde în întreaga lume”, a declarat Alex Stamos, directorul Stanford Internet Observatory și fostul șef de securitate al Facebook Inc.

Stamos și echipa sa au putut, de asemenea, să confirme că Clubhouse se bazează pe un start-up din Shanghai numit Agora Inc. pentru a gestiona o mare parte din operațiunile sale de back-end. În timp ce Clubhouse este responsabil pentru experiența sa de utilizator – cum ar fi adăugarea de noi prieteni și găsirea de camere – platforma se bazează pe compania chineză pentru a-și procesa traficul de date și producția audio, a spus el.

Dependența Clubhouse de Agora ridică mari preocupări de confidențialitate, în special pentru cetățenii și disidenții chinezi, având impresia că…

Continuarea aici: Aplicația Clubhouse ridică probleme de securitate și confidențialitate