deepfake

Info Utile – Arestata pentru ca a folosit tehnologie deepfake pentru a crea imagini foto și video false

O femeie din Pennsylvania ar fi trimis antrenorilor fotografii și videoclipuri cu majoretele rivale fiicei sale, în încercarea de a le face de rușine și de a le da afară din echipă. Se presupune că a folosit tehnologie deepfake pentru a crea imagini foto și video ale fetelor goale, băute și drogate, au spus oficialii legii.

Femeia – Raffaela Spone, în vârstă de 50 de ani – a fost arestată la începutul lunii martie și acuzată de mai multe contravenții pentru încălcarea cibernetică , după ce a vizat trei fete adolescente din Victory Vipers, echipa de majorete a fiicei sale și trei acuzații de hărțuire. Cu toate acestea, a fost eliberată ulterior cu condiția să participe la audierea preliminară din 30 martie.

Un deepfake, este o imagine sau un videoclip fals realist care folosește învățarea automată pentru a înlocui subiectul original cu asemănarea cuiva. Rețeta obișnuită necesară pentru a crea una este un instrument deepfake, care devine accesibil pe scară largă online, imaginea sau videoclipul original și o fotografie sau fotografii ale persoanei care i se adaugă.

Potrivit rapoartelor, Spone a folosit probabil imagini din conturile de socializare ale fetelor pentru a crea falsurile. De asemenea, ea a trimis anonim mesaje text hărțuitoare de la mai multe numere de telefon ale fetelor, părinților lor și proprietarilor sălii de sport în care a practicat echipa de majorete. Unele mesaje conțineau mesaje profunde, cu conotatie sexuala, iar alte mesaje le-a îndemnat pe majorete să se sinucidă, potrivit The Philadelphia Inquirer .

Poliția a reușit să identifice faptul că falsurile folosite de Spone aparțineau unei aplicații numite Pinger. Acest lucru le-a permis să dobândească adresa IP de la care provin mesaje și apoi să utilizeze IP pentru a achiziționa adresa de domiciliu…

Continuarea aici: Arestata pentru ca a folosit tehnologie deepfake pentru a crea imagini foto și video false