china 6g

Info Utile – China privește 6G drept următoarea frontieră tehnologică

Economia digitală va fi forța motrice majoră a Chinei

China promovează utilizarea informatizării în a 14-a perioadă a planului cincinal (2021-25), tehnologiile 6G fiind o prioritate, deoarece țara stimulează dezvoltarea economiei digitale ca un nou motor economic, au declarat oficialii guvernamentali și experții din industrie vineri.

China va accelera cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor 6G, construcția rețelei 5G la scară largă, precum și aplicația pe scară largă a Protocolului Internet versiunea 6 - cea mai recentă modalitate mondială care vizează creșterea internetului, mai rapid și mai mare sigur „, a declarat Yang Xiaowei, șef adjunct al administrației cibernetice din China, într-un briefing de știri la Beijing.

De asemenea, vor fi depuse mai multe eforturi pentru a elibera pe deplin vitalitatea datelor prin accelerarea construcției de sisteme și standarde pentru a adapta fluxul de date, transmiterea transfrontalieră a datelor și protecția securității datelor. Economia digitală își poate juca cu adevărat rolul critic la nivel național„, A spus Yang.

Economia digitală este un accent cheie în cel de-al 14-lea plan cincinal, iar China își propune să crească cota producției industriilor de bază în economia digitală în PIB-ul țării la 10% până în 2025.

China va acorda o atenție sporită dezvoltării digitale de înaltă calitate în următorii ani„, a declarat Li Chao, economist-șef la Zheshang Securities Co Ltd.

Li a adăugat că cea mai recentă directivă guvernamentală evidențiază, de asemenea, „China digitală” ca obiectiv independent, reafirmând hotărârea puternică a națiunii de a dezvolta economia digitală pentru a oferi un nou impuls economic.

Comentariile au venit înaintea celui de-al 4-lea Summit China Digital, care se va desfășura în…

Continuarea aici: China privește 6G drept următoarea frontieră tehnologică