Cum sa evitati atacurile de phishing

Info Utile – Cum să evitați atacurile de phishing

Pe calea către îmbunătățirea securității digitale, puteți întâlni actori răi care încearcă să vă submineze obiectivele de securitate. Acești actori răi îi numim adversari. Când un adversar trimite un e-mail sau un link care pare inocent, dar care este de fapt rău intenționat, se numește phishing.

Un atac phishing apare de obicei sub forma unui mesaj menit să vă convingă:

  • să faceți clic pe un link;
  • să deschideți un document;
  • să instalați software pe dispozitiv; sau
  • să introduceți numele dvs. de utilizator și parola pe un site web care pare să pară legitim.

Atacurile de phishing vă pot păcăli să renunțați la parolele dvs. sau vă pot păcăli să instalați malware pe dispozitiv. Atacatorii pot folosi malware pentru a vă controla de la distanță dispozitivul, pentru a fura informații sau pentru a vă spiona.

Acest ghid vă va ajuta să identificați atacurile de phishing atunci când le vedeți și să prezentați câteva modalități practice de a vă ajuta să vă apărați împotriva lor.

Tipuri de atacuri de phishing

Phishing pentru parole (aka Recuperarea acreditării)

Phisherii vă pot păcăli să le dați parolele dvs., trimițându-vă un link înșelător. Adresele web dintr-un mesaj pot părea că au o destinație, dar pot duce la alta. Pe computerul dvs., puteți vedea, de obicei, adresa URL de destinație trecând pe link. Dar legăturile pot fi deghizate în continuare cu litere asemănătoare sau folosind nume de domenii care sunt la o literă de la numele de domeniu legitime și care vă pot direcționa către o pagină web care pare să meargă la un serviciu pe care îl utilizați, cum ar fi Gmail sau Dropbox Aceste ecrane false de conectare arată adesea atât de legitime încât este tentant să introduceți numele de utilizator și parola. Dacă faceți acest lucru, veți trimite…

Continuarea aici: Cum să evitați atacurile de phishing