stergeredatewindows

Info Utile – Cum să ștergeți datele dvs. în siguranță de pe Windows

Știați că atunci când mutați un fișier de pe computer în dosarul de gunoi al computerului și goliți coșul de gunoi, fișierul nu este șters complet? În mod normal, computerele nu „șterg” fișierele; atunci când mutați un fișier la coșul de gunoi, computerul face doar fișierul invizibil și permite ca spațiul pe care l-a ocupat să fie suprascris de altceva în viitor. Prin urmare, pot trece săptămâni, luni sau chiar ani înainte ca fișierul respectiv să fie suprascris. Până când acest lucru se întâmplă, acel fișier „șters” este încă pe disc; este doar invizibil pentru operațiile normale. Și cu puțină muncă și instrumentele potrivite (cum ar fi software-ul „undelete” sau metodele criminalistice), fișierul „șters” poate fi recuperat.

Instrucțiunile de mai jos ar trebui utilizate numai pentru ștergerea sigură a datelor de pe unitățile rotative. Aceste instrucțiuni se aplică numai unităților de disc tradiționale și nu unităților de stare solidă (SSD), care sunt standard în computerele moderne, chei USB / unități USB sau carduri SD / carduri de memorie flash. Ștergerea sigură pe SSD-uri, unități flash USB și carduri SD este foarte grea! Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri de unități utilizează o tehnică numită nivelare a uzurii și nu oferă acces la nivel scăzut la biți, așa cum sunt stocate pe unitate.

Deci, care este cel mai bun mod de a șterge un fișier pentru totdeauna? Asigurați-vă că este suprascris imediat. Acest lucru face dificilă recuperarea a ceea ce se scria acolo. Probabil că sistemul dvs. de operare are deja programe care pot face acest lucru pentru dvs. – programe care pot suprascrie tot spațiul „gol” de pe discul dvs. cu gibberish și, astfel, să protejeze confidențialitatea datelor șterse.

În Windows, în…

Continuarea aici: Cum să ștergeți datele dvs. în siguranță de pe Windows