curtea suprema omul poate da in judecata pentru incalcarea confidentialitatii sanatatii

Info Utile – Curtea Supremă: omul poate da în judecată farmacia pentru încălcarea confidențialității sănătății

PHOENIX (AP) – Un lanț de farmacii poate fi trimis în judecată pentru încălcări ale confidențialității de către un bărbat din zona care pretinde că un farmacist a glumit cu fosta sa soție despre o prescripție pentru disfuncție erectilă pe care a anulat-o de două ori, a decis luni Curtea Supremă din Arizona.

Hotărârea permite procesului bărbatului să continue, dar îi stabilește un avantaj ridicat pentru a câștiga: El trebuie să arate prin dovezi „clare și convingătoare” că magazinul și farmacistul său nu au acționat cu bună credință atunci când femeii i s-a spus despre rețetă.

Dar este o decizie importantă, pentru că, pentru prima dată, Curtea Supremă de stat a decis că acțiunile în justiție pot fi intentate aici în temeiul legislației statului pentru încălcări ale legii federale privind confidențialitatea în domeniul sănătății, cunoscută sub numele de HIPAA. Compania Costco a susținut că legea federală nu permite cetățenilor privați să dea în judecată, însă instanța a respins acest lucru, afirmând că standardele legii pot fi folosite pentru a arăta încălcări ale confidențialității în instanțele de stat.

Compania Costco a susținut, de asemenea, că o lege de stat prevede o imunitate largă față de procese pentru furnizorii care acționează cu bună-credință, dar înalta instanță a declarat că bărbatul are dreptul de a face ca acea cerere să fie judecată în instanță.

Hotărârea confirmă în principal o hotărâre a Curții de Apel de stat din 2019 care a reînviat procesul pe care bărbatul l-a intentat după ce farmacistul i-a spus fostei sale soții despre rețetă atunci când ea a mers să ia o altă rețetă cu aprobarea sa. Bărbatul sunase de două ori la Costco pentru a anula rețeta înainte ca fosta soție să meargă la…

Continuarea aici: Curtea Supremă: omul poate da în judecată farmacia pentru încălcarea confidențialității sănătății