deepfake ransomware

Info Utile – Deepfake Ransomware sau de ce trebuie sa iti stergi POZELE de pe Facebook chiar azi

„Deepfake ransomware”? Nu am auzit niciodata de asta.

Esti de acord că desi acest cuvânt compus este destul de nou, cei doi termeni din care este format nu sunt. Dar, în scopul revizuirii, să analizăm fiecare dintre acești termeni, astfel încât să ne putem face o idee despre cum ar putea fi corelați și de ce ar putea prezenta un viitor înspăimântător în criminalitatea informatică.

Deepfakes sunt manipularea mass-media, pot fi imagini statice și / sau videoclipuri însoțite de voce, folosind inteligența artificială (AI) , rezultând un compozit credibil care este o provocare cu ochiul liber și / sau software.

Ransomware-ul , pe de altă parte, este un malware care ține ostatic fișierele victimei, fie prin criptarea fișierelor importante, fie prin blocarea victimelor din anumite caracteristici ale computerului pentru a le împiedica să efectueze pași de remediere, până la plata unei răscumpărări.

Combinarea acestor două sugerează că tehnologia deepfake poate fi utilizată în campaniile de ransomware sau invers. Acest lucru este fezabil. Pentru a ne ajuta să înțelegem conceptul din spatele acestei căsătorii ciudate, mai mulți experți în domeniu ne-au dat exemple despre cum ar putea arăta acest concept în practică.

Din câte știm, termenul „deepfake ransomware” a fost inventat public de Paul Andrei Bricman, deși a optat pentru o construcție ușor diferită. Student la Universitatea din Groningen, specializat în AI și cofondator al REAL non-profit (Registrul Educațional Alternativ) , a mers în schimb cu portmanteau-ul „RansomFake”, declarându-l „copilul iubitor de ransomware și deepfake”.

Bricman a definit RansomFake ca „un tip de software rău intenționat care generează automat videoclipuri false, care arată victima care efectuează o acțiune incriminatorie sau intimă…

Continuarea aici: Deepfake Ransomware sau de ce trebuie sa iti stergi POZELE de pe Facebook chiar azi