Facebook este ingrijorat de actualizarea confidentialitatii Apple pentru iPhone si iPad

Info Utile – Facebook este îngrijorat de actualizarea confidențialității Apple pentru iPhone și iPad

Într-un articol recent al CNBC, un fost expert al Facebook explică de ce Facebook este atât de îngrijorat de o viitoare actualizare a confidențialității sistemului de operare mobil Apple pentru iPhone și iPad.

CNBC raportează că Facebook a desfășurat o campanie intensă de apărare a caracteristicilor sale publicitare vizate în ultimele luni, în încercarea de a trece înaintea unei viitoare actualizări de securitate iOS 14. Facebook a mers până acolo pentru a derula o campanie publicitară în apărarea reclamelor personalizate, susținând că acestea sunt esențiale pentru întreprinderile mici.

În centrul acestei bătălii se află un identificator de dispozitiv unic pe fiecare iPhone și iPad numit IDFA. Facebook și alte firme de tehnologie care vând reclame mobile se bazează pe IDFA pentru a ajuta la direcționarea anunțurilor către utilizatori și pentru a estima cât de eficiente sunt acestea.

Cu noua actualizare de confidențialitate iOS 14 a Apple, aplicațiile care doresc să utilizeze IDFA vor trebui să ceară utilizatorilor să opteze pentru urmărire la lansarea aplicației. Dacă un utilizator renunță, anunțurile mobile de pe Facebook vor deveni mai puțin eficiente. Facebook și-a avertizat acum investitorii că aceste schimbări ar putea afecta afacerea sa publicitară imediat după acest trimestru.

CNBC a vorbit cu câțiva foști angajați Facebook care au lucrat la produsele publicitare ale companiei și au explicat de ce Facebook este atât de îngrijorat de această problemă.

Rapoartele CNBC:

Cel mai critic critic pentru Facebook este ceea ce este cunoscut sub numele de conversii indirecte. Această valoare este utilizată de companiile de tehnologie publicitară pentru a măsura numărul de utilizatori care au văzut un anunț, nu au făcut clic imediat pe acesta, ci au efectuat ulterior o…

Continuarea aici: Facebook este îngrijorat de actualizarea confidențialității Apple pentru iPhone și iPad