Google Chrome

Info Utile – Google trebuie să se confrunte cu un proces de confidențialitate online, urmărirea datelor continuă chiar și cu modul incognito al Chrome

Un proces de acțiune colectivă care pune Google Chrome sub control va continua, în ciuda eforturilor inițiale ale companiei de a-l anula. Reclamanții au susținut că browserul Google a continuat să urmărească și să colecteze datele lor chiar și atunci când au activat modul Incognito.

Procesul de acțiune colectivă examinează modul incognito Chrome al Google

Bloomberg a raportat că un judecător federal a decis vineri că Google și compania-mamă Alphabet vor merge în judecată pentru un proces de acțiune colectivă care aruncă îndoieli asupra setărilor de confidențialitate ale browserului Chrome. Plângere , care a fost prezentat în iunie anul trecut, acuză Google continuă să urmărească datele de navigare chiar și atunci când utilizatorii au optat pentru a utiliza „modul de navigare privată“ – pur și simplu , cunoscut sub numele de modul incognito – pe browserul Chrome.

Reclamanții au mai susținut că practicile Google „înșeală intenționat” utilizatorii. De asemenea, aceștia au susținut că Google a continuat să urmărească și să colecteze date despre istoricul de navigare și alte activități de pe web „indiferent de garanțiile” pe care reclamanții le-au folosit pentru a-și proteja confidențialitatea online.

Doi dintre reclamanți au indicat în mod specific mai multe cazuri în 2016 când au folosit dispozitivele Android și Apple în modul incognito Chrome. La momentul intentării procesului, reclamanții au menționat că de atunci au fost informați că activitățile lor online erau încă urmărite „prin diferite software și servicii marca Google”. O parte din proces spune: „Google s-a transformat într-o serie de informații inexplicabile atât de detaliate și de extinse încât George Orwell nu ar fi putut să o viseze niciodată”.

Procesul va continua,…

Continuarea aici: Google trebuie să se confrunte cu un proces de confidențialitate online, urmărirea datelor continuă chiar și cu modul incognito al Chrome