Guvernul Indiei blocheaza WhatsApp pentru ca nu protejeaza datele utilizatorilor

Info Utile – Guvernul Indiei blocheaza WhatsApp pentru ca nu protejeaza datele utilizatorilor

Guvernul Uniunii a cerut vineri instanței de judecată din Delhi să împiedice WhatsApp să pună în aplicare noua sa politică de confidențialitate, susținând că regulile sunt vagi, nu a protejat datele utilizatorilor de a fi partajate cu terți și nu a garantat ștergerea tuturor datelor după retragerea utilizatorilor consimțământul lor.

O bancă a judecătorului-șef DN Patel și a judecătorului Jasmeet a fost informată de către centru într-o declarație pe propria răspundere că, deși regulile elaborate în 2011 conform Legii privind tehnologia informației interzic schimbul de informații cu terți, WhatsApp a declarat că datele și informațiile vor fi partajate în mod liber cu alte companii deținute de Facebook.

Acesta a spus că nu s-au dat detalii cu privire la terții cu care vor fi partajate informațiile și a susținut că, din moment ce contractul unui utilizator este doar cu WhatsApp, toate celelalte companii Facebook sunt „terțe părți” și orice schimb de date între ele se ridică la o încălcare.

Problema va fi audiată pe 20 aprilie.

„WhatsApp a declarat că datele și informațiile vor fi partajate în mod liber și primite de la alte companii Facebook. Deoarece contractul utilizatorului este încheiat doar cu WhatsApp, toate celelalte companii Facebook sunt „terțe părți” și orice schimb de date obținut de acesta va constitui o încălcare a restricției privind divulgarea ulterioară ”, a adăugat acesta.

Controversa se referă la decizia companiei din ianuarie de a aplica o nouă politică de confidențialitate care îi va permite să împărtășească unele date despre interacțiunile utilizatorilor cu conturile de afaceri cu compania-mamă Facebook și că acceptarea acestor termeni era obligatorie pentru a utiliza serviciul.

WhatsApp a fost atacat de critici care au spus că…

Continuarea aici: Guvernul Indiei blocheaza WhatsApp pentru ca nu protejeaza datele utilizatorilor