intel va ajuta darpa sa abordeze confidentialitatea datelor

Info Utile – Intel va ajuta DARPA să abordeze confidențialitatea datelor

Intel s-a alăturat Agenției pentru Proiecte de Cercetare Avansată (DARPA) în calitate de partener de cercetare pentru a ajuta la programul său de proiecție a datelor în medii virtuale (DPRIVE). Acest program caută modalități de a avansa criptarea complet homomorfă (FHE).

FHE este important deoarece permite procesarea datelor criptate fără a fi nevoie mai întâi de a le decripta, reducând astfel amenințările cibernetice. În prezent, multe companii se bazează pe o varietate de metode de criptare a datelor pentru a-și proteja datele în timp ce sunt în tranzit sau în uz. Cu toate acestea, aceste tehnici necesită ca datele să fie decriptate pentru procesare. Dar în timpul acestei stări decriptate, datele devin vulnerabile la utilizarea abuzivă.

Dacă FHE poate fi implementat la scară, ar permite organizațiilor să utilizeze tehnici precum învățarea automată, să extragă valoare din seturi de date mari, protejând în același timp confidențialitatea datelor. Acest lucru este deosebit de important pentru industrii precum sănătatea sau finanțele.

Intel a spus că programul multianual va necesita lucrul diferitelor grupuri Intel, inclusiv Intel Labs, Design Engineering Group și Data Platforms Group. Obiectivul companiei este de a dezvolta un accelerator de circuit integrat specific aplicației (ASiC) care va accelera timpii de calcul FHE.

Intel nu va lucra doar cu DARPA la proiect, ci va lucra și în strânsă legătură cu Microsoft, deoarece Microsoft a fost de acord să testeze FHE în platforma sa cloud Azure și cloud JEDI Microsoft.

Intel și Microsoft au mai spus că, pe lângă lucrul la tehnologiile de bază pentru acceleratorul FHE, vor lucra și cu organismele internaționale de standardizare pentru a elabora standarde pentru FHE.

 

Continuarea aici: Intel va ajuta DARPA să abordeze confidențialitatea datelor