facebook

Info Utile – Mark Zuckerberg tocmai a cerut Congresului să elimine toată competiția Facebook-ului

Într-o mărturie scrisă, înainte de apariția sa joi în fața Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei,  CEO-ul Facebook a declarat că Congresul ar trebui să ia în considerare modificarea secțiunii 230 pentru a solicita companiilor să „câștige” protecția răspunderii. Este cel mai recent exemplu potrivit căruia Mark Zuckerberg nu este interesat să remedieze ceea ce este de fapt în neregulă cu Facebook , ci mai degrabă să îl protejeze cu orice preț atât împotriva reglementării, cât și împotriva concurenței.

Ca un memento rapid, Secțiunea 230 – cunoscută și sub numele de „ 26 de cuvinte care au creat internetul ”, face parte din Legea privind decența în comunicații, care oferă platformelor capacitatea de a modera conținutul postat și le izolează de răspunderea asupra a ceea ce utilizatorii partajează sau postări. Fără protecția din secțiunea 230, companiile ar putea fi considerate responsabile pentru orice postează utilizatorii lor.

La începutul acestui an, senatorul Mark Warner (D-Va.) A introdus Safe Tech Act , care ar elimina protecția de răspundere pentru conținut atunci când există bani implicați. În timp ce parlamentarii susțin că scopul este să vizeze lucruri precum reclame, ar face aproape imposibil să se opereze orice fel de platformă online sau chiar un site web.

Aceasta este în mod evident o problemă pentru Facebook, având în vedere că este atât cea mai mare platformă de socializare, cât și cea de-a doua cea mai mare platformă de publicitate digitală. Dar Facebook, care se confruntă cu investigații antitrust privind achizițiile sale anterioare de Instagram și WhatsApp și un control intens pentru controlul pe care îl exercită asupra piețelor de publicitate digitală și rolul pe care l-a jucat în amplificarea informațiilor extreme…

Continuarea aici: Mark Zuckerberg tocmai a cerut Congresului să elimine toată competiția Facebook-ului