moderare continut cenzura

Info Utile – Moderarea continutului inseamna cenzura

Care este diferența dintre moderarea conținutului și cenzură? Aceasta este o problemă existențială cu care se confruntă companiile de social media precum Facebook, Twitter și Parler. Aceștia sunt criticați pentru că permit postări despre care se consideră că răspândesc știri false, fraude, violență și chiar discursuri de ură. Și, ei dau răspunsuri robotizate. Amazon Web Services a renunțat la contul Parler deoarece utilizatorii săi au transmis în direct revoltele din Capitolul SUA pe 6 ianuarie. Discord, o aplicație de mesagerie, a interzis un grup de chat pentru stimularea achizițiilor frenetice de acțiuni. Facebook l-a interzis pe fostul președinte Trump.

Și pentru a adăuga ironie, în timp ce Google este rugat să cenzureze postările publice, este acuzat de proprii săi angajați că a cenzurat libertatea de exprimare în cadrul companiei.

Congresul SUA a chemat directorii executivi ai Facebook, Google și Twitter să se prezinte în fața comisiei sale pe 25 martie. Audierea poate oferi reprezentanților idei pentru legislație. Companiilor îi plac certitudinea, iar China și Arabia Saudită au o soluție mai bună – reguli clare de cenzură. În Arabia Saudită nu puteți critica guvernul, familia regală sau valorile islamice. Chinei nu îi place nicio provocare la adresa ideologiei sale politice comuniste.

În SUA, Constituția împiedică acțiunea guvernamentală directă și claritatea publicului. În mult apreciatul Prim Amendament, Constituția garantează libera exprimare și lasă compoziția politică a Curții Supreme să afle în mod regulat în ce mod vor să înțeleagă această garanție.

Prețul de plătit

Când India a suspendat utilizarea internetului în timpul amenințărilor teroriste din Kashmir sau în timpul protestelor fermierilor când a devenit violent, a atras mânia…

Continuarea aici: Moderarea continutului inseamna cenzura