Noua era a supravegherii excesive din partea politiei

Info Utile – Noua eră a supravegherii excesive din partea poliției

Utilizarea sporită a camerelor și a dispozitivelor similare în investigațiile penale amenință să „introducă o nouă eră de supraveghere excesivă a poliției”, spun susținătorii confidențialității.

Și ar putea fi, de asemenea, periculoase pentru aplicarea legii.

Luna trecută, un suspect a tras asupra agenților FBI care se apropiau de ușa lui pentru a servi un mandat de percheziție, relatează The Washington Post .

Folosirea unei camere, probabil a dat suspectului un avertisment că sosesc ofițerii.

Dispozitive precum Ring, împreună cu mulți concurenți, sunt camere ieftine, activate de mișcare, care alertează locuitorii unei case când cineva este pe sau lângă pragul lor,

Deși au fost create în mod tradițional pentru a oferi locuitorilor unei case un sentiment de securitate, camerele au devenit un element esențial în investigațiile penale, obținând peste 20.000 de cereri de poliție pentru înregistrări doar anul trecut de la camerele Ring.

Potrivit Washington Post, peste 2.000 de departamente de poliție au parteneriate cu Ring, permițând ofițerilor să solicite imagini de la orice reședință care are loc pe o rază de jumătate de kilometru pătrat de o crimă.

Mărci similare de camere de supraveghere cu sonerie nu au adesea aceleași acorduri cu poliția pe care le are Ring.

În timp ce ofițerii sunt liberi să solicite aceste imagini, rezidenții nu sunt obligați să furnizeze imagini video sau chiar să răspundă la cererea unui ofițer.

De fapt, ofițerii din articol au comparat cererile video de la Ring cu cele de a bate la ușă printr-un cartier în care a fost comisă o crimă – dacă persoana nu vrea să comenteze, pur și simplu nu își răspunde la ușă.

Totuși, acest lucru nu schimbă faptul că camerele Ring pot surprinde totul, indiferent dacă este vorba de o crimă violentă…

Continuarea aici: Noua eră a supravegherii excesive din partea poliției