Solarwinds hack

Info Utile – Organizația dvs. a fost lovită de hack-ul Solarwinds?

Hack-ul Solarwinds face in continuare prapad in lume, deși acoperirea mass-media a hack-ului masiv Solarwinds pare să indice că pericolul s-a sfârșit, hackerii sofisticați se pot ascunde în continuare la vedere.

Microsoft a descoperit recent cel puțin trei tipuri de programe malware desfășurate de presupușii hackeri ruși. Această nouă revelație declanșează alarme în toate industriile că atacurile Solarwinds s-ar putea să nu se fi încheiat. Întrebarea la care trebuie să răspundă profesioniștii în afaceri este dacă rețeaua lor a fost încălcată și dacă infractorii cibernetici copiază și vând activele digitale pe dark web.

Ce este hack-ul Solarwinds?

Criminalii cibernetici foarte calificați au pătruns într-un sistem Solarwinds cunoscut sub numele de „Orion”. Acești hackeri stealth au reușit să introducă coduri rău intenționate în produsele sale software care au fost împrăștiate din greșeală către cei 33.000 de clienți ai echipamentului sub formă de actualizări.

Acest cod a creat portiere secrete care permit hoților și spionilor digitali să se infiltreze în rețele extinse, inclusiv agenții guvernamentale precum Departamentul pentru Securitate Internă și Departamentul Trezoreriei, printre altele. Așa-numitele atacuri Solarwinds nu s-au limitat la țintele guvernamentale. Codul rău intenționat a fost identificat în organizațiile din sectorul privat, iar amploarea completă a atacurilor cibernetice rămâne necunoscută.

Atât de omniprezent și potențial distructiv este atacul Solarwinds, încât congresul a organizat audieri pentru a obține un control asupra implicațiilor sale de afaceri și securitate națională. În urma unor întrebări intense din partea parlamentarilor americani, un oficial din Solarwinds ar fi acuzat încălcarea unui ordin intern care a ignorat…

Continuarea aici: Organizația dvs. a fost lovită de hack-ul Solarwinds?