Presa nou si presa veche trebuie sa lucreze impreuna pentru a pastra valorile exprimarii libere

Info Utile – Presa nouă și presa veche trebuie să lucreze împreună pentru a păstra valorile exprimării libere

Directorul EFF pentru Libertăți Civile, David Greene, a susținut acest discurs principal în 6 martie 2020, la simpozionul Legea și politica mass-media în era digitală: provocări globale și oportunități găzduit de Centrul de drept internațional și studii de politici media internaționale din Universitatea Indiana și de Barbara Restle Press Law Project.

Acum câțiva ani, am fost convocat la biroul unui eminent jurnalist TV, unul dintre acei oameni descriși în mod obișnuit ca „decanul. . . ” ceva. El a vrut să trec, a spus el, pentru că „avea o idee să fie condusă de mine”. Așa că m-am dus.

După o mică discuție – amândoi am suferit aceeași leziune la spate! – mi-a condus ideea. Aceasta este o parafrază: „Ar trebui să readucem doctrina corectitudinii. Și nu doar pentru știrile difuzate, ci pentru toate mass-media, în special Internetul. Privind în urmă, cred că ne-a făcut jurnaliști mai buni. ” Plănuia o conferință și dorea ca acesta să fie un punct major de discuție. În amintirea mea, maxilarul mi-a căzut cu desene animate până la podea.

Doctrina echității a fost o regulă a Comisiei federale de comunicații care a impus cerințe de raportare „corecte” pentru radiodifuzorii de televiziune și radio. Prin „radiodifuzori”, eu și FCC, ne referim la acele entități care au o licență pentru a difuza pe o anumită frecvență over-the-air, spre deosebire de serviciile de cablu sau satelit sau acum de streaming. Este ceea ce primești gratuit dacă conectezi doar un televizor sau un radio cu o antenă. Doctrina corectitudinii a avut multe fațete. Dar principalul a cerut radiodifuzorilor să dedice timp discutării problemelor controversate de interes public și apoi să difuzeze și puncte de vedere contrastante. În unele circumstanțe, acest lucru ar putea necesita…

Continuarea aici: Presa nouă și presa veche trebuie să lucreze împreună pentru a păstra valorile exprimării libere