Principalele riscuri pentru afaceri in lumea post COVID

Info Utile – Principalele riscuri pentru afaceri în lumea post-COVID

În ultimul an, peisajul de afaceri a devenit mult mai precar din cauza incertitudinii prelungite și a confuziei în abordările de răspuns pandemice, a provocărilor lansării vaccinurilor și a variantelor de virus emergente și a efectelor de răspândire.

Întreprinderile au trebuit să gestioneze două crize economice și de sănătate, care au condus la noi protocoale pentru  angajați și clienții lor, la o scară fără precedent, re-proiectarea lanțurilor de aprovizionare și numeroase falimente, consolidări și parteneriate creative.

Aceste evoluții și perspectivele de risc pe termen lung au întreprinderile care se întreabă cum să se pregătească pentru ceea ce ar putea avea în vedere. Cel mai important în mintea lor este supraviețuirea și construirea rezistenței. Și nu numai în ceea ce privește impactul pandemiei în curs și poziționarea competitivă a acestora, ci și dezlănțuirea recentă a atacurilor cibernetice, a evenimentelor climatice catastrofale și a tulburărilor sociale care necesită schimbarea locului de muncă și a comunității.

În timp ce multe întreprinderi au inovat și s-au adaptat circumstanțelor care se schimbă rapid – apucând cota de piață în acest proces – nu toate au făcut-o. Nici toți nu vor beneficia de recuperarea economică așteptată. Întreprinderile trebuie să fie pregătite pentru un shakeout dezordonat în această perioadă de recuperare volatilă. Și vor trebui să își consolideze și să își revizuiască în permanență strategiile de atenuare a riscurilor pentru a-și îmbunătăți rezistența la șocurile viitoare.

Perturbarea este peste tot

Industria se confruntă cu perturbări din toate părțile. Și liderii trebuie să urmărească îndeaproape trei factori critici de risc – politic, tehnologic și social.

În ceea ce privește latura…

Continuarea aici: Principalele riscuri pentru afaceri în lumea post-COVID