procurorii generali se mobilizeaza pentru a combate cenzura big tech

Info Utile – Procurorii generali se mobilizează pentru a combate cenzura Big Tech

Trei procurori generali, ale căror state se numără printre cele 19 combateri ale cenzurii Big Tech, au susținut miercuri la o conferință de presă că pot câștiga tracțiune în lupta lor prin legile statului privind protecția consumatorilor.

Ken Paxton din Texas, care a dat în judecată Google și este ținta unui proces pe Twitter pentru a-i bloca ancheta asupra platformei de socializare, a spus că este momentul să acționăm.

„Aceste companii sunt extrem de puternice, extrem de bogate, unele dintre ele sunt mai mari decât majoritatea țărilor”, a spus el într-o conferință de tip Zoom organizată de Media Research Center la care a participat WND.

„Dacă nu începem să abordăm acest lucru foarte curând, este posibil să ne pierdem oportunitatea de a aborda unele dintre greșelile care apar.”

Paxton a spus că, de îndată ce a fost reales, biroul său a început să cerceteze problema, consultându-se cu erudiți, experți și avocați cu experiență antitrust. El a concluzionat că Texasul trebuie să înceapă cu un caz împotriva Google pentru comportament monopolist.

El a spus că controlul aproape „absolut” al Google asupra publicității – reprezentând cumpărătorii, vânzătorii și bursa – este ca un joc de baseball în care prinzătorul, cel care bate și arbitrul joacă pentru aceeași echipă.

Biroul lui Paxton testează, de asemenea, acțiunile Twitter, Amazon, Apple și Google în închiderea lui Parler. El a trimis anchete, numite cereri de anchetă civilă, cu privire la politicile companiilor.

Majoritatea companiilor au cooperat, a spus el, dar a fost dat în judecată de Twitter săptămâna aceasta la tribunalul din California. Twitter susține că interzicerea anumitor voci conservatoare este protejată de primul amendament.

Paxton a spus că Twitter se pare că „are o teamă de a…

Continuarea aici: Procurorii generali se mobilizează pentru a combate cenzura Big Tech