Big Tech

Info Utile – Proiect de lege antitrust Big Tech împotriva Amazon, Apple, Facebook, Google și Microsoft

Când senatorul statului New York, Michael Gianaris, a convocat o audiere în septembrie anul trecut pentru a discuta despre noul său proiect de lege antitrust Big Tech , Amazon, Apple, Facebook, Google și Microsoft au refuzat să apară. Dar pe măsură ce a organizat programul, Progressive Policy Institute, un grup de reflecție „radical pragmatic”, a cerut să trimită un reprezentant.

Alec Stapp, reprezentantul respectiv, a organizat o apărare robustă a Big Tech în observațiile pregătite la sesiune. Dar când Giannaris a început să întrebe despre finanțarea PPI, el s-a înghesuit. „În rolul meu în cercetare”, a spus Stapp. „Nu știu lista completă a donatorilor sau cine dă câți bani.

Lăsat nespus a fost că Apple, Facebook și Google sunt toți donatori PPI, fapt care încă îl frustrează pe Gianaris. „Dacă Big Tech vrea să se apere”, mi-a spus el, „ar trebui să aibă curajul să o facă”.

Acest curaj pare să scape, pe măsură ce se dezvoltă sprijinul pentru acțiunea antitrust împotriva Big Tech. În schimb, aceste companii plătesc terțe părți, cum ar fi PPI, pentru a-și susține argumentele, iar organizațiile își avansează în mod fiabil argumentele, fac acest lucru printr-o dezvăluire nepotrivită, le protejează de critici și adaugă credibilitate apărării lor. Sunt bani bine cheltuiți pentru giganții tehnologici. În tot acest timp, terții ne spun – și ei înșiși – că nu sunt cumpărați.

IPP-ul lui Stapp este relativ necunoscut, dar nu este singur. Brookings Institution, un estimat grup de reflecție, ia bani de la Apple, Amazon, Facebook și Google. Cu toate acestea, insistă în mod neverosimil că banii nu îi influențează pozițiile. Într- un articol care sugerează 21 de întrebări pe care Congresul ar trebui să le adreseze Big Tech înainte de…

Continuarea aici: Proiect de lege antitrust Big Tech împotriva Amazon, Apple, Facebook, Google și Microsoft